08 Feb 2005

Perisian Tulisan Jawi

Laman web Al-Azim menyediakan pautan bagi pengguna windows yang mencari perisian tulisan jawi.

Comments RSS feed

27 Comments

  1. faizal

    Salam…
    Terima kasih info tentang huruf jawi……
    ia amat berguna bagi sesiapa yang memerlukan…….
    http://www.al-azim.com/masjid/jawi.htm

    Reply

  2. jorak

    kenape hurf jawi sampai huruf tho je,huruf ain sampai ya takde

    Reply

  3. saya ade jual perisian jawi mudah type jawi

    type je rumi terus tukar jawi.

    senang dan cepat

    hubungi saya 0192788129 pandan indah, ampang.

    kalau jauh leg post.

    Reply

  4. abrahman

    ingin install font jawi

    Reply

  5. Anna Cinta

    Saya memerlukan perisian untuk tulisan jawi

    Reply

  6. md taib kaimi

    Saya memerlukan perisian untuk tulisan jawi

    Reply

  7. زول

    السلام علبكم

    Reply

  8. emma

    asalamualaikum…

    saya memerlukan perisian jawi dan harapnya pihak tuan dapat memberi tunjuka ajar kepada saya…
    perisian ini saya perlukan dalam masa terdekat…..
    harapan saya permintaan saya dapat dipertimbangkan
    ucapan terima kasih saya dahulukan

    Reply

  9. Syahida

    Assalamualaikum
    Sy nak tahu ttg perisian jawi dan cara install. sila beri tunjuk ajar.

    Reply

  10. wave2091

    sy nk tau mcm ner cara mudah utk sy download tulisan khat melalui internet……beri tunjuk ajar plz…

    Reply

  11. nba

    just kecikkan line spacing jer
    kalau guna MSWord: format > paragraph > line spacing
    boleh try between 0.5 – 1.0

    Reply

  12. d'smile

    Jawi multikey spacing di antara baris terlalu jauh. Jika anda tahu bagaimanakah untuk merapatkannya.

    Syukran Jaziilan.

    Reply

  13. Djembalang

    Terima Kasih Kepada Laman Web Al-Azim.. Saya Sudah Dapat Apa Yang Saya Cari.. Terima Kasih..

    Reply

  14. aziee

    cuba laman ini http://www.oeaw.ac.at/kal/multikey/.
    wasallam

    Reply

  15. azmi mohd

    Please give sofware the jawi font.
    i hope U cant helpe meeeeeeeeeeeee…….pleaseeeeeeeeee

    Reply

  16. azrai

    boleh x tunjukkan mana web yang ada tulisan jawi yang boleh diambil secara online….kerana komputer sy ini x boleh di download..please!!!!

    Reply

  17. edi

    leh tunjukkan cara install software tulisan jawi? sy prlukan sgt2..sekian ..terima kasih

    Reply

  18. md @pis

    saya nak perisian jawi boleh

    Reply

  19. ina

    Akum
    saya nak tahu pasal perisian jawi dan cara nak intall

    Reply

  20. azie

    askum..
    nak tahu pasal perisian jawi dan cara nak install..
    kalau nak guna perisian tu kena ada arabic ker?

    Reply

  21. Anda boleh ke portal ejawi.net http://www.ejawi.net . Juga mempunyai ejawi converter 1.0.6 yang boleh menukar rumi ke jawi. Harap membantu. :o)

    Reply

  22. ayu

    Assalamualaikum… Saya ingin mencari perisian tulisan jawi bagi memulakan atau mengakhiri sesuatu surat seperti Bismillahiromanirohim, Assalamualaikum dan Wassalam.

    Reply

  23. Radiah

    Saya ingin mencari perisian tulisa jawi seperti Assalamualaikum, Wassalam, dan Bismillahirrahmannirahim

    Reply

  24. nak tau ttg perisian jawi translater yang boleh menukar huruf rumi ke jawi sepantas berlari…. ayoh sila ke laman di atas….atau taipkan pada google : Laman Jejak Jawi…cuba la

    Reply

  25. ida

    Assalamualaikum…
    Saya ingin mencari perisian tulisan jawi bagi memulakan atau mengakhiri sesuatu surat seperti Bismillahiromanirohim, Assalamualaikum dan Wassalam.

    Reply

  26. sabri

    pls provide software for jawi

    Reply

  27. zira

    nak tahu ttg perisian jawi dan cara install. sila beri tunjuk ajar.

    Reply

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>